Министърът на здравеопазването на Португалия Марта Темидо подаде оставка във вторник

...
Министърът на здравеопазването на Португалия Марта Темидо подаде оставка във вторник
Коментари Харесай

И португалското здравеопазване боледува

Министърът на опазването на здравето на Португалия Марта Темидо подаде оставка във вторник след широко недоволство против решението й да затвори краткотрайно незабавните акушерски служби, което постанова рискови прехвърляния на бременни дами сред лечебни заведения, предава Ройтерс.

Министерството на здравеопазването сподели в изказване, че Темидо е решила да се отдръпна, тъй като е " схванала, че към този момент няма условия да остане на поста ".

В настрана изказване министър-председателят Антониу Коща сподели, че е приел оставката й и благодари на Темидо за работата й, която включва организирането на сполучлива акция за имунизиране против COVID-19.

Правителството предприе мярката за затваряне на незабавните акушерски служби, изключително през почивните дни, така като в някои лечебни заведения не доближават лекари, изключително в сезона на отпуските.

Опозиционни партии и локалните управляващи подлагаха на критика министъра, защото понякога бременните дами би трябвало да подхващат рискови пътувания до отдалечени лечебни заведения.

Оставката на Темидо пристигна часове откакто се появиха известия, че бременна жена е умряла в събота, откакто сърцето й е спряло по време на пренасяне с кола за спешна помощ от основната болница в Лисабон " Санта Мария ", в която не е имало свободни кревати до друга болница в столицата.

Темидо стана министър на опазването на здравето през октомври 2018 година и предходната година беше измежду най-популярните членове на държавното управление посредством на успеха на акцията за имунизиране, съгласно изследвания на публичното мнение.

Но в последно време нейната популярност избледня поради недостига на медицински личен състав и други проблеми в доста държавни болници и откакто хиляди лекари показаха по този начин наречения отвод от отговорност, като се позоваха на неприятни условия на труд и изключителна отмалялост.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР